В Україні розпочало свою діяльність державне підприємство, що відповідає за управління містобудівним кадастром

Адмін

В Україні розпочало свою діяльність державне підприємство, що відповідає за управління містобудівним кадастром

З 1 жовтня 2024 року в Україні розпочало свою діяльність державне підприємство «Адміністратор містобудівного кадастру на державному рівні». Воно виконуватиме, зокрема, функції адміністратора Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ) та Єдиного державного реєстру адрес (ЄДРА).

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, на що посилається Укрінформ.

Завданням цього адміністратора є забезпечення прозорості, доступності та ефективного управління містобудівним кадастром на державному рівні. Це стане можливим завдяки впровадженню сучасних цифрових технологій, які спростять процеси проєктування, забудови та управління нерухомістю по всій країні.

Очікується, що діяльність містобудівного кадастру на державному рівні сприятиме розвитку цифрової економіки та покращенню умов для інвесторів.

У міністерстві планують провести зустрічі з обласними військовими адміністраціями (ОВА) для обговорення подання інформації про замовників містобудівної документації.

Також заплановано перше навчання для громад щодо роботи функціоналу замовника містобудівної документації.

Як раніше повідомлялося, цифровізація будівельних послуг здійснюється у співпраці Міністерства розвитку громад та територій, Міністерства цифрової трансформації за підтримки проєкту “Підтримка цифрової трансформації”, фінансованого USAID та UK Dev. Партнером проєкту є Фонд Східна Європа.