За два роки існування програми "єОселя" понад 13 тисяч українських родин скористалися пільговою іпотекою для придбання житла

Адмін

За два роки існування програми "єОселя" понад 13 тисяч українських родин скористалися пільговою іпотекою для придбання житла

Загальна сума виданих кредитів за програмою становить понад 21,11 мільярда гривень, а 13 137 родин змогли придбати власне житло завдяки доступному кредитуванню. Середня площа придбаного житла – 56,6 м², середня вартість нерухомості – 2,2 мільйона гривень. Найбільший попит спостерігається у Києві та Київській області.

Як скористатися програмою через "Дію":

  1. Відкрити застосунок "Дія".
  2. Перейти до розділу "Послуги" та вибрати "єОселя".
  3. Заповнити заявку, вибрати банки та підписати Дія.Підписом.
  4. Отримати відповідь від банків і розпочати оформлення іпотеки.

З початку 2024 року 6341 родина отримала пільгові кредити на загальну суму 10,8 млрд грн. Більшість житла придбано на вторинному ринку (4550 об'єктів), а також 1791 — у новобудовах. Крім того, молодь до 25 років тепер може отримати іпотеку з першим внеском від 10% замість 20%.

Також українці, які втратили житло через війну, можуть використати сертифікат "єВідновлення" для сплати першого внеску за іпотеку через програму "єОселя", що доступна в "Дії".